Al 41 jaar dé specialist op het gebied van kunststof kozijnen!

  • showroom:
  • Di-Vr 9:00 - 17:00
  • Za 10:00 - 14:00
  • Ma: Gesloten

TEL: 0228 - 51 86 66

Serres


Een serre of aanbouw haalt de zon in huis!

Je kunt er op schelden maar je kunt er niets aan doen: het klimaat is in ons land nu éénmaal behoorlijk wisselvallig. Met name in het voor- en najaar is de temperatuur vaak te laag om buiten te zitten en de gelegenheid om optimaal van de zon te genieten is dan ook vaak beperkt.

Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een serre of aanbouw van LAAN. Afhankelijk van het doel van de serre kan gekozen worden voor kleine erkers of een ruime aanbouw. Voor een paar planten en uw luie stoel heeft u voldoende aan een ruimte van twee bij drie meter, maar als u bijvoorbeeld een eetkamer of een zithoek in de uitbouw wilt plaatsen, heeft u al snel zo'n vijftien vierkante meter nodig. De serre kan ook een uitbreiding zijn op de bestaande woonruimte, zoals bijvoorbeeld een zonnige speelkamer, atelier of werkkamer. De groeiende populariteit van de serre betekent ook een duidelijke toename aan mogelijkheden. Er is dan ook volop keuze in vormen, stijlen, materialen, afwerkingen en kleuren.

Wensen en mogelijkheden

Het is belangrijk dat u altijd vooraf uw wensen en mogelijkheden op een rijtje zet.
Zo vraagt het bouwen van een serre om een goede fundering om vervorming en verzakking te voorkomen. Soms is een betonnen draagvlak voldoende, maar vaak zullen er heipalen aan te pas moeten komen. Informeer altijd eerst bij de Gemeente of u een bouwvergunning nodig heeft.
Het is natuurlijk een fijn vooruitzicht om het hele jaar door achter het glas te kunnen genieten van de zon in een serre of aanbouw van LAAN, maar alleen een glazen omheining is niet voldoende. Zomers verandert u serre in een broeikas en in de winter is het er te koud. Een goede isolatie is dan ook een vereiste. Goede zonwering en ventilatie staan hierbij centraal. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een serre met schuifdeuren. Ook de keuze van het soort glas is erg belangrijk. In serres met dubbele beglazing loopt de temperatuur in de zomer niet te hoog op en blijft het in de winter behaaglijk warm.

Ligging

De ligging van de serre of aanbouw speelt uiteraard ook een grote rol. Vaak wordt er gekozen voor een rechtstreekse verbinding tussen woonkamer en serre of aanbouw, waarvoor bestaande muren verwijderd dienen te worden. Het kiezen van een goede ligging is dus noodzakelijk om achteraf teleurstelling te voorkomen. Een serre of aanbouw verhoogt niet alleen het wooncomfort maar ook de waarde van uw huis. Een juiste keuze garandeert u dan ook van een goede belegging.

LAAN realiseerd serres en aanbouwen van A t/m Z in eigen beheer, dus van schets tot (eventuele) vergunning en van fundering tot oplevering.

Ook voor uw serre of aanbouw geldt: wij bieden een pasklare oplossing op al uw persoonlijke wensen.


Producten


Laatste nieuws